6 Nisan 2013 Cumartesi

TUVAL ÜZERİNE AKRİLİK BOYA ÇALIŞMASI


İlk defa tuval üzerine akrilik boya çalışması yaptım. Merak edenler içinde yapım aşamalarını resimledim ve kısaca anlatayım. Açıkçası çok merak ediyordum tuval çalışmasını ve beğendiğim resimler içinden aşağıdaki resmi seçerek tuvale aktardım ve akrilik boyalarla boyadım. Kursta hocam ve arkadaşlarım seçtiğim resmi çok beğendiler  ve çok yakın bir arkadaşım da benden aynı tuval için istekte bulundu. Şimdi onun içinde bir tane hazırlayacağım. Bakalım sizlerin fikirleri ne olacak :)
* İlk başta sarı renk ile zemini boyadım .
* Sonra sarı ve capucino renklerini fırça ile karıştırıp tekrar boyadım ve zemin turuncu gibi bir renge dönüştü (Bu aşama Nur Hocama ait )) Bir de çok az kırmızı karıştırdık kenar kısımlarını koyulaştırdık.
* Boya iyice kuruduktan sonra  tuval üzerine karbon kağıdı koyarak resmin üzerinden kurşun kalemle geçip tuvale çıkardım .
* 0 numara çok ince uçlu fırça ile resmin  bazı yerlerde kenarlarından  hafifçe geçtim ve sonra akrilik boyalarla resim üzerinde çalıştım. Bu arada renkleri birbirine karıştırarak farklı tonlar elde ettim . Bu aşamada yanımda bir dosya kağıdı bulundurdum tuvalden önce her renk karışımını önce onun üzerine denedim . Yapmak isteyenler için daha detaylı bilgiler de veririm şimdilik bu kadar :...

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder