8 Ocak 2018 Pazartesi

Yırtık Kot Şort Modelleri


Yaz aylarında gerek kadınlar gerekse erkekler için rahat giysi seçimi ön plana çıkar. İnsanların sıcak yaz günlerinde olabildiğince hafif giysiler tercih etmeleri sağlık açısından da önemlidir ve hafif giysi denilince ilk akla gelen şortlar olmaktadır. Özellikle kot şort modelleri çok tercih edilir ve bu sezon da yırtık kort şort modelleri diğer sezonlarda olduğu gibi tercih edilmeye devam etmektedir.

Yırtık Kot Şortlar
Son birkaç yıldır hakimiyetini sürdüren yırtık kot akımı 2018 yazında da popülerliğini sürdürüyor ve yaz ayları için yırtık kot şort modelleri öne çıkıyor. Yırtık kotlar hem kadınlar hem de erkekler tarafından büyük ilgi gördü. Hadise'nin çektiği bir klip sayesinde gündeme gelen yırtık kotlar daha uzun bir süre de gündemde kalacak gibi gözüküyor.
Özellikle gençler tarafından tercih edilen yırtık kot modasının arkasından yamalı kot modası da geldi. Yırtık ve yamalı kotlar sadece genç kesime hitap etse de onlar tarafından yeterince popüler hale getirildi. Belli bir yaşın üzerindekiler yırtık kot modasını başlangıçta hayret verici bulsa da gözler alıştı ve hatta belli yaşın üzerindekiler tarafından da kullanılmaya başladığı görüldü. Gençlere verdiği asi ve özgür görüntü artık her yaştan insan tarafından kabul ediliyor ve hoş bulunuyor.
Yırtık kotlar hem yaz aylarında hem de kış aylarında trend olmaya devam ediyor. Yaz aylarında en çok tercih edilen giysi olan şortlar da bu akıma ayak uyduruyor ve yırtık kot şort modelleri vitrinlerde yerini alıyor. Yırtıkların boyutlarının da çok farklı olduğu görülüyor. Küçük yırtıklardan oldukça büyük yırtıklara kadar çeşitlilik gösteriyor.

Yırtık Şort Yapımı
Vitrinlerde dilenilen modelde yırtık şort yer almasına rağmen eski kotlarını değerlendirmek isteyenler de bu kotları yırtık kot şort modelleri arasına dahil edebilirler. Modasının geçtiği düşünülen veya artık giyilmek istenmeyen pantolonlar rahatlıkla şort haline getirilebilir. Pantolonu dilenen boyda kesmek yeterli olacaktır. Yırtık modellerde paça dikişi tercih edilmediğinden olduğu gibi bırakılmalıdır. Yırtık oluşturulmak istenen bölge bir törpü veya ponza taşıyla hafif sürterek aşındırılır. Denim kumaş aşındığında liflere ayrılır ve ortaya iplikler çıkar. Bu iplikler bir tığ yardımıyla çekilerek istenen yırtık elde edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder