30 Nisan 2014 Çarşamba

konuşma eğitimleri

çoğu kişiler papağanların konuştuklarını söylerler.ama aslında papağanlar konuşmak değilde onun yerine sesimizi taklit ederler.bunun için öncelikle papağanınıza bir isim koymalısınız.papağanınızı hep ismiyle hitap ederseniz papağanınız ismini taklit etmeye başlayabilir.bu zamanla olcak bir şeydir.'ben papağanıma hep ...... ile hitap ediyorum ama yinede hiç konuştuğunu görmedim'diyen olursa papağanınıza biraz daha süre verebilirsiniz.yada başka bir sözle hitap edebilirsiniz

papağanınız bir kelimeyi iyice öğrendikten sonra başka bir kelimeye geçebilirsiniz.mesela'canım,cici kuş,birtanem,aşkım,tatlı...'gibi.fakat 2. kelimeyi öğretirken önceki öğrettiğimiz kelimeyi de papağanımıza unutturmayalım.eğer iki kelimeyi de öğrenmişse başka kelimelere geçebiliriz.mesela benim papağanım 'fıstık canım tatlım cicikuş uç 'gibi şeyler söylüyor.

PAPAĞAN İSİMLERİNDEN BAZILARI;fıstık boncuk pamuk limon paşa çiko can canan şımarık badem fındık biber çirkin beyaz çılgın nazar kınalı zümrüt kral duman bulut gülüm şekerim rüzgar tombik çilek palyaço cimcime pepe ateş elmas balon kiraz portakal silver papatya yasemin prenses şaşkın cicikuş sultan güneş bıdık lokum balım'gibi isimleri kuşunuza koyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder