1 Mayıs 2014 Perşembe

Temizlenmeleri

Kuşlar her zaman temiz ve bakımlıdır.onların bu titiz halleri sadece güzel görünmek için değildir,tüy bakımı kuşlar için hayati bir önem taşır.gagaları ve ayakları hariç her yeri tüylerle kaplı kuşların tüyleri,bakterilerin yayılıp dağıldığı iştah açıcı bir ortamdır.ancak,kuşlar buna bir acayip bir yöntem le korunmuşlardır.
kuyruk tüylerinin hemen altında bir tür yağ salgılayan salgı bezleri vardır.fakat bu sıradan yağ değildir.bu yağ mikropların ve bakterilerin türeyip üremesini engeller.
kuşlar yağ bezelerine daldırdıkları gagaları ile tüylerini tek tek temizlerler.

aslında bizde kuşların temizlenmelerine yardımcı olabiliriz.petshop larda satılan kuş banyoları vardır.onlardan alabilirsiniz.o küçük banyoları,kuş kafesininizin kapısına asabilirsiniz.banyonun içine sadece su koyun yeter.fakat banyonun ağzına kadar doldurmasanız iyi olur çünkü kuş orada çırpınarak banyo ettiğinden ortalık ıslanabilir.kuş banyosunun içine mutlaka sudan başka bir şey katmayın.(sabun,şampuan.. gibilerden)çünkü kuş banyoya girmeden önce suyu içip suyun sıcaklığına bakabilir.eğer kimyasal şeyler daha katarsanız kuşunuz zehirlenip ölebilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder