11 Mayıs 2020 Pazartesi
Home »
» Akedemik Rekabet Ortamı
Akedemik Rekabet Ortamı
16:53
No comments
Yeni yayın döneminde, bilimsel suiistimal, intihalin aşırı değişkenliği, tahrifat, uydurma, yazarlık sorunları, akran değerlendirmesi manipülasyonu vb. Dahil olmak üzere endişe odağı haline geldi. ilgili altyapıları incelemenin önemi.
Yöntemler
Bu incelemede kullanılan bilgiler Google Akademik, Web of Science, Scopus, PubMed, Doğa Dizini, Yayın Etiği ve Geri Çekme Saati gibi çeşitli veritabanlarına erişilerek sağlanmıştır. Özgün araştırmalar, uzman görüşleri, yorumlar, mektuplar, başyazılar, kitaplar çoğunlukla 2010-2020 arasında yayınlandı ve “Ortak suiistimal türleri”, “Bilimsel suiistimalin nedenleri” ve “Sonuçlar” bölümlerinde toplandı. Her bölümde, Geri Çekme Saatinde belirtilen son 10 yıldaki dikkate değer örnekler belirtilmiştir. Sonunda, suistimalle mücadele konusunda olası bir çözüm önerilmektedir.
Sonuçlar
Yayın sayısı, akademisyenlerin daha fazla yayın yapmaya zorlandığı bir rekabeti teşvik eden dramatik artıştadır. Sonuç olarak, zayıf dilbilimsel ve illüstrasyon becerileri, yeterli değerlendirme, sınırlı deneyim vb. Gibi çeşitli nedenlerden dolayı araştırmacılar, sağlık gerçeklerini tehlikeye sokan ve nihayetinde ülke, dergi / yayıncı ve failin kredibilitesini erozyona uğratmaya eğilimli olabilirler. Bildirilen olay, 2014 yılında 2010 yılındakinden yaklaşık 8 kat daha fazla makale yayınlanmasıyla yırtıcılığın ortaya çıkmasıyla artmış görünmektedir. Böylece, bugün, kağıt geri çekilmesinin% 65,3'ü yalnızca kötüye kullanımla ön planda olan intihal ile ilişkilendirilmektedir. Ayrıca, yazarlık sorunları ve hakem manipülasyonunun bu süre zarfında daha fazla suiistimal türünün yanı sıra önemli katkıları olduğu bulunmuştur.
Sonuç
Akademik rekabet ortamının genişlemesi ve araştırma suiistimalindeki artış göz önüne alındığında, üniversiteler, dergiler / yayıncılar, hükümet vb.Dahil olmak üzere herhangi bir düzenleyici sektörün bu fenomeni önlemedeki rolü tam olarak odaklanmalı ve bu konuda temel değişimler uygulanmalıdır. saygı
0 yorum:
Yorum Gönder