17 Şubat 2018 Cumartesi

Bayan Kot Pantolon Modelleri


Kot pantolonların ortaya çıkışı 1800’lerin sonlarına kadar gidiyor. O denem işçiler için sağlam kıyafetler elde edebilmek amaçlı üretilen kot kumaşı Blue Jean olarak adlandırılıyordu. Ülkemizde ise ilk defa Jean kumaşı üreten firmanın markası nedeniyle kot olarak anılmaya başlandı. Kot pantolonlar tüm dünyada yaygın olarak kullanılıyor ve istisnasız bütün insanlar tarafından tercih ediliyor.
Hem çok dayanıklı olması nedeniyle hem de kullanım kolaylığı sayesinde kent yaşamına ve kırsal yaşama uygun hale geliyor. Ütü dahi gerektirmeyen kumaşı sayesinde erkek ve bayan kot pantolon modelleri moda sektöründe geniş bir yer tutuyor. Çocuktan yaşlısına her yaş gurubuna hitap ediyor ve modernizm simgesi olarak kabul ediliyor. Kot kumaşının hammaddesi pamuk fakat daha esnek bir hale gelmesi için pamuğa farklı karışımlar ekleniyor. Bir dönem gençliğin başkaldırı sembolü olsa da kot pantolonlar günlük hayatın en önemli parçası haline geldi.

Kot Pantolonda Yaşanan Değişimler
Kot pantolonlar üretimine başlanmasından günümüze gelene kadar çok değiştiği ve bu değişimin erkek ve bayan kot pantolon modelleri için geçerli olduğu görülmektedir. Önceleri kalın ve kışlık olarak üretilen kot kumaşları incelerek dört mevsim kullanılabilir hale geldi. Günümüzde klasik, yırtık, eskitilmiş, skinny kesim, bol kesim, İspanyol paça modelleri bulunmaktadır. Yırtık kotlar ağırlıklı olarak gençler tarafından tercih edilirken diğer birçok model her yaş gurubu tarafından kullanılıyor. Yırtık kotlar gençler için çok tercih edilen bir alternatif oldu ve düz ya da spor ayakkabılarla arzu edilirse topuklu ayakkabılar ile rahatlıkla eşleştirilebiliyor. Kot pantolonlar hemen her şey ile kombin edilebiliyor ve yırtık kotlar da tişört, blazer ceket veya gömleklerle kullanılabiliyor.

İspanyol Paça Ve Yüksek Belli Kot Pantolonlar
90’lı yıllarda çok popüler olan İspanyol paça kotlar günümüzde tekrar bayan kot pantolon modelleri arasında yer aldı. Bu tarz pantolonların kadınların bacaklarını daha ince göstermesi ve istenilen yükseklikte ayakkabı ile kullanılabiliyor olması tercih edilmesine neden oluyor. İspanyol paça kot pantolonlarda birçok renk alternatifi de mevcut. Yüksek belli kot pantolonlar ise karın bölgesini sardığı için daha zayıf görünmeyi sağlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder