15 Şubat 2018 Perşembe

Kadın Şort Modellerinde Yenilikler


Vitrinlerde mini şortlar görülmeye başladığı zaman yazın yaklaştığı anlaşılır. Kadınlar için şort sıcak havalarda rahatlığın simgesi olarak kabul edilir. Hafif kumaşlar kullanılarak hazırlanan şortlarla tiril tiril bir yaz geçirmek mümkün olmaktadır. Her sezon kadın şort modellerinde yenilikler görülür ve kadınların şort tercihleri belirlenir.

Şort Kumaşları
Şortlar genellikle yaz aylarında giyilen giysilerdir fakat kış aylarına uygun kumaşlardan üretilen kışlık şortlar da vardır. Yaz ayları için şortlarda ağırlıklı olarak kanvas, kot veya penye kumaşlar kullanılır. Birçok detayda şortlar üzerinde yer alabiliyor ve kadın şort modellerinde yenilikler yapıldıkça şortlarda kullanılan detaylar da değişim gösteriyor.
Bayan şort modellerinde öncelikle rahat kesimler tercih edilir ve cep detayları sık kullanılır. Etnik desenli şort kumaşlarının kullanılması oldukça yaygındır ve ekoseli modeller de çok tercih edilir. 2018 yazında ise çiçek desenleri ön plana çıkmaktadır. Bu arada muhtelif baskılar da şort tasarımlarına uygulanır.
Şortlar hem kadınlar hem de erkekler tarafından çok tercih edilen yazlık giysilerdir ve her yaş gurubundan insana hitap edebilecek modelleri vardır. Kombin edilmesi son derece kolay olduğu için yaz aylarında en rahat edilen giysilerdir. Özellikle sayfiye bölgeleri mini şortların en çok kullanıldığı noktalardır. Desenli bir şort ise düz renk bir penye, sade bir şort ise desenli bir penye kullanarak şıklık yakalanabilir.
Şortlar şehir ortamında da kullanılmaktadır fakat şehir hayatında daha çok bermuda şortlar tercih edilir. Kadınlar daha rahat kullandıkları için tercihlerini bermuda şortlardan yana kullanırlar. Bu şortlarda da birçok çeşit vardır. Dar ya da bol kesimli alternatifler arasından seçim yapılabilir ve bermudalarla beraber düz ya da topuklu ayakkabı kullanmak mümkündür.

İşlemeli Şortlar
2018 yaz sezonunda kadın şort modellerinde yenilikler arasında en öne çıkan işlemelerdir. İşlemeler sadece şortlarda değil her türlü giyside yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle yeni sezonda işlemeli denim şortlar ön planda olacaktır. İşleme olarak da yine ağırlıklı olarak çiçek desenleri kullanılmaktadır. Yaz şort modellerinde beyaz rengin öne çıktığı görülmektedir fakat her renk işlemeli şort görmek mümkün olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder