3 Şubat 2018 Cumartesi

Eskitilmiş Jean Modelleri


Özellikle 80’li yıllarda koyu renk kot giyilmez ve mağazadan kot pantolon alındıktan sonra evde bu kotlar eskitilmeye çalışılırdı. Günümüzde yine eskitilmiş ve yırtık kotlar son derece revaçta. Artık insanların evlerinde kot pantolonlarını eskitmek için çaba harcamasına gerek kalmadı zira mağazalarda eskitilmiş kotlar satılıyor. Bu nedenle eskitilmiş Jean modelleri bulmak hiç zor değil.

Evde Kot Eskitme Yöntemleri
Özellikle zamanla yıpranmış kotlar eskitilerek geri kazanılabilir. Evde eskitme işlemi uygulamak için bir topuk rendesine ya da normal rendeye gerek vardır. Kişi kot pantolonun neresinin eskitme görüntüsü almasını istiyorsa o bölgeye rendeyi hafif hafif sürmelidir. Bu işlem sonrasında kot kumaşı liflere ayrılmaya başlar. Liflere ayrıldığı zaman eskitilmiş Jean modelleri de sağlanmış olur. Eğer arzu edilirse bir tığ yardımıyla kumaştaki liflerin arası da açılabilir. Piyasada her model eskitilmiş kot bulmak mümkündür fakat bu yöntem ile kişi gözüne eski görünen ya da sıkıldığı kot pantolonlarını geri kazanabilir.

Çamaşır Suyunda Bekletmek
İnsanların kendi giysileri üzerinde yaratıcılıklarını kullanmaları mümkündür ve bunun için en ideal giysiler de kotlar olmaktadır. Her yaz olduğu gibi 2018 yazında da kot şortlar çok popüler olacak. Düz renk kot şortlar çamaşır suyu ile bambaşka bir görüntüye ulaştırılabilir. Kot şort renginin açılması istenilen noktaya kadar çamaşır suyunun içinde bekletilir. Renginin açılmaya başladığı görülecektir. Daha sonra şortu çıkarıp bol su ile durulamak ve ardından çamaşır makinesinde yıkamak gerekir. Bu işlemle kişi eskitilmiş Jean modelleri arasında yer alacak bir şort sahibi olmuş olur.
Çamaşır suyu ile kot gömleklerin de renginin açılması mümkündür. Gömlekler için işlem yapmadan önce gömlek muhtelif yerlerinden bağlanır. Bağlanan kısımlar çamaşır suyuna yatırılır. Ardından durulama ve yıkama işlemi yapılır. Bu şekilde beyazlatma gömlekte bir batik deseni yaratacaktır. Eskitilmiş kotlar arasında yırtık kotlar da yer almaktadır. Birçok insan kullanmaktan sıkıldığı kot pantolonları kendileri yırtık hale getirmektedir. Yırtık kot modelleri çok popülerdir fakat bu kotların paçası dikişli olmamalıdır. Bu nedenle kişi kendisi uygulama yapacaksa ve yırtacağı kotun paçası dikişliyse önce dikişin hemen üzerinden paçayı kesmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder